Vil du vide mere:

tirsdag, marts 13, 2012

KOPKAGER

I lørdags til min housewarming lavede jeg Cup Cakes (kop kager, muffins, kage - kært barn har mange navne). Jeg brugte en grundopskrift og tilføjede lemon i nogle, hindbær i andre og citron i nogle tredje. Selve frostingen lavede jeg også lidt om på :)




Jeg hentede inspiration fra Emily's opskrift på Magnolia's Vanilla Vanilla Cupcakes!
Da jeg frygtede at der ikke ville være nok kager, valgte jeg at lave 72(!) kager. Heldigvis hjælp min adeles kreative søster mig!
Jeg skåner jer for opskriften på de 72 stk., så her får I den på blot 24 :)

Vanilie Cupcakes

6 1/2 dl mel
2 tsk bagepulver
225 g smør (stuetemperatur) 4,7 dl sukker
4 store æg2,5 dl mælk
3 tsk. Vanillesukker

1. Ovnen skal først tændes på 180 grader.
2. Mel og bagepulver blandes sammen
3. Sukker og smør piskes luftigt
4. Tilsæt herefter 1 æg ad gangen, mens der piskes

5. Mælken og vanillipulveret blandes sammen
6. Lidt ad gangen blandes først mel, herefter mælk sammen med sukkermassen. (skiftevis mel og mælk, gør det ca. 4 gange)
7. Fyld muffinsformene ca. 2/3 dele op.


Jeg lavede en stor portion, og hældte dele over i andre skåle. Her lavede jeg lidt forskellige cup cakes. De oprindelig blev med vanilie, men dette tilsatte jeg ved resten:

Citron:
Jeg lavede ca. 12 cupcakes med citron. Jeg tilsatte ca. 3 spsk. citron saft i dejen.

Lime:Jeg lavede ca. 12 cupcakes med lime. Jeg tilsatte ca. 5 spsk. lime saft i dejen.

Hindbær/MandelJeg lavede ca. 18 cupcakes med hindbær og Mandlel. Jeg tilsatte 250 g. optøet hindbær (saften var hvedet fra) og 130 g. hakket mandler i dejen.

Når muffinsene er i ovnen, begynder du at lave frostingen.

Frosting

1 pk. smør
1,5 pk. Flormelis

Jeg lavede også forskellige frostings. Jeg tilføjede lime, til de cupcakes med lime og citron til de cupcakes med citron :)


Til dem med hindbær tilføjede jeg lakridspulver, hvilket er virkelig godt!


LÆKRE, DET BLEV DE!


,M


Source: Emily Salomon


1 kommentar: